За контакти,въпроси и мнения:
gdnews@fabrichno.com

вторник, 29 декември 2009 г.

Кметът на Гоце Делчев избран за председател на NALAS


Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов е избран за председател на Мрежата от сдружения на местните власти на страните от Югоизточна Европа - NALAS. Тя обединява 15 асоциации, които представляват около 4000 местни власти, избрани пряко от повече от 80 милиона граждани на Югоизточна Европа.

Гоцеделчевският кмет бе избран за председател на проведения наскоро в Истанбул конгрес на организацията единодушно, чрез тайно гласуване.

NALAS е създадена през 2001 г. след първия форум на градовете и регионите на страните от Югоизточна Европа, организирана от Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа. Тя има за цел да предоставя услуги на местните власти в полза на гражданите в региона и желае да се развива като център на знанието за развитие на местното самоуправление в Югоизточна Европа, признати от всички заинтересовани страни. NALAS насърчава процеса на децентрализация в сътрудничество с централните правителства и международни организации, имайки предвид местното самоуправление като основен въпрос в настоящия процес на преход, засягащи различни страни в Югоизточна Европа.