За контакти,въпроси и мнения:
gdnews@fabrichno.com

вторник, 15 декември 2009 г.

Манчо Панюков проговори в съдебната зала


Убиецът от Осиково Манчо Панюков, който на 4 февруари тази година преряза гърлата на синовете си Иво и Евиан, на 6 и 8 години, и подпали семейния дом на съпругата си Биляна в Осиково, вследствие на което почина и тя, проговори за първи път в съдебна зала. Това стана по време на разпита на Манчо Бисеров Панюков – първи братовчед на бащата на детеубиеца от Осиково и свидетел по делото срещу него.

Чичото на Панюков обясняваше, че Манчо е купувал маркови дрехи на Биляна и на децата си, когато подсъдимият заяви, че въпреки всичко, тя не е била благодарна. „Не го оправдавам. Проблемът според мен е бил в безизходицата, в която се е намирал”, каза в кулоарите на Темида чичото на детеубиеца. Той заяви, че вечерта преди да се разиграе трагедията Манчо е бил при него и с нищо не е показал какво мисли да направи. Той разказа как на 15-годишна възраст подсъдимият е изгубил майка си, която била ударена от мълния на нивата.

Според чичото на Манчо подсъдимият не се разбира с баща си, който е приемал Биляна, но не и собствения си син. „Манчо казваше, че не може да си представи живота си без Биляна и децата”, каза още чичото на Панюков.

До този момент на продължаващото в Окръжен съд – Благоевград съдебно заседание бяха разпитани няколко вещи лица, както и някои свидетели, сред които бе и Шукри Анев - приятел на Манчо. Според него Манчо е бил веселяк, разговорлив човек, но никога не е споделял пред него за това, което възнамерява да направи. По всяка вероятност заседанието ще бъде отложено, тъй като адвокатът на подсъдимия – Красимир Дуков, поиска в съдебната зала да се яви и Мариан Беков, който е най-добрият приятел на Манчо. След неговия разпит ще бъдат разпитани и вещите лица психолози.

Адвокат Дуков заяви още, че довереникът му ще даде обяснения за случилата се трагедия след разпита на всички вещи лица и свидетели.