За контакти,въпроси и мнения:
gdnews@fabrichno.com

неделя, 13 декември 2009 г.

Вместо на тежка сватба кметското семейство Таирови събра 2000 души на погребението на 19-г. си син Неджеми


Село Боголин сковано в непомнена мъка


Истинска трагедия бе вчерашното погребение на 19-годишния Неджеми Таиров-младши от село Боголин, община Сатовча, който загина в понеделник в пътен инцидент на Е-79 край пернишкото село Студена. Повече от 2000 души от община Сатовча и съседните Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен, приятели и роднини от Благоевград, София и страната се стекоха в Боголин и плакаха пред ковчега на загиналия нелепо младеж.

Целият отбор на ФК „Пирин” - Гоце Делчев пристигна да изкаже съболезнования и да подкрепят колегата си, брат на загиналия Фаик Таиров, в най-тежкия ден от живота му. Депутатите Алиосман Имамов, Муса Палев, областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин, бившият зам. областен управител Сюлейман Арунов, кметът на Сатовча Арбен Мименов и много селски кметове изказаха съболезнования на семейството и се включиха в километричната траурна процесия. Според мюсюлманската религия ковчегът с починалото момче бе изложен за траурната служба /Дуа/, отслужена от имами за поклонение от събралото се множество.

Неджеми бе погребан само от мъжете. Баща му Неджеми Таиров, кмет на с. Боголин, и майка му Айше с още пресните си рани от жестоката катастрофа бяха изписани предния ден от „Пирогов”, за да погребат детето си. Мъката и на двамата бе неописуема, държаха се благодарение на успокоителни лекарства, които приемаха по настояване на докторите. Близки на семейството коментираха, че от „Пирогов” настоявали майката да остане на легло поне още няколко дни, тъй като състоянието й не добро, но тя настояла да се прибире за погребението на сина си.

Неудържимо плакаха вчера всички младежи и девойки от селото. Те коментираха, че с приятелката на Неджеми напоследък говорели за сватба, но нещастието ги разделило завинаги.

Вместо да вдигнем сватба правим погребение, ридаеха за сина си Неджеми и Айше Таирови. Ден преди погребението на Неджеми жителите на село Боголин се простиха с 54-годишната Гюлбие Мустафова, която загина в същият пътен инцидент. От почти седмица сръбта е сковала село Боголин такава мъка накуп местните хора не помнят да е имало досега.