За контакти,въпроси и мнения:
gdnews@fabrichno.com

четвъртък, 10 декември 2009 г.

Ученици на ПМГ „Яне Сандански” в Гоце Делчев с максимален брой точки в национален математически турнир


Двама от четиримата състезатели, получили максимален брой точки в национален математически турнир в Стара Загора за ученици, са от ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев. Две втори места на 18-то издание на традиционния старозагорски турнир, посветен на Иван Салабашев, също са спечелени от гоцеделчевски ученици.

Дванадесетокласниците Ангел Праматаров и Денис Халваджиев от ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев са двамата получили възможно максимален брой точки - 30. Постижението е бъдната мечта за абитуриента Праматаров. За Денис Халваджиев осемте задачи не са били особено трудни и той успял да се справи сравнително бързо с тях.

Завоювалият второ място в турнира единадесетокланик Илия Мардов пожелал да се яви в турнира със задачите за дванадесети клас, а Георги Койков също се класира втори с 28 от 30 възможни точки. Останалите четирима участници в турнира от гоцеделчевската гимназия също се класираха на претижни места.

Всички участници в конкурса признаха, че дължат знанията си на преподавателите Иванка Абаджиева и Спас Тетимов.

Националният математически конкурс "Иван Салабашев" в Стара Загора за ученици от втори до 12-и клас е учреден през 1991 година. 139 бяха участниците в турнира тази година.