За контакти,въпроси и мнения:
gdnews@fabrichno.com

петък, 11 декември 2009 г.

19-г. син на кмета на с. Боголин Неджеми Таиров-младши загина на Е-79 заедно с 54-г. вдовица Г. Мустафова


19-годишният син на кмета на село Боголин, община Сатовча, Неджеми Таиров-младши и 54-годишната Гюлбие Мустафова загинаха на място при тежка катастрофа вчера около 12 часа на главен път Е-79, на разклона между пернишките села Драгичево и Студена. В преобърналия се лек автомобил „Рено Меган” пътували към столицата 5-има души от Боголин.
Зад волана е бил бащата на момчето, 43-годишният Неджими, ранени са и останалите двама пътници в реното. Според регионалния говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов за преглед в пернишката МБАЛ “Р. Ангелова” са закарани кметът - шофьор на реното ьи 40-годишната му съпруга Айше със съмнение за комоцио и в шок от преживяното, но са във видимо добро състояние. Петият пасажер, 27-годишният син на загиналата жена, е невредим.
До късно след обяд вчера продължи огледът на място, установяваха се и причините за кървавия пътен инцидент. По първоначална информация реното е било ударено в момент на изпреварване от лек автомобил “Крайслер”. Трафикът в района на катастрофата бе затруднен и се регулираше до късно от полицията.
Загиналият син на кмета носи неговото име Неджеми Таиров. Тази година той завърши средното си образование в НПГ „Димитър Талев” в гр. Гоце Делчев. В родното му Боголин баща му и майка му направиха абитуриентска вечер като сватба. На нея освен жителите на селото се веселиха роднини и приятели от целия регион, присъстваха и кметовете от всички населени места на община Сатовча. Втората жертва, 54-годишната Гюлбие Мустафова, останала вдовица само преди месец. Семейството на кмета Неджеми Таиров е от най-уважаваните в община Сатовча. Семейната гордост са двете им момчета Фаик и Неджеми. Фаик Таиров е от елитните футболисти на „Пирин” - Гоце Делчев. Играл е и в „Пирин” - Благоевград, а наскоро получи предложение да играе в чужбина. Новината за нелепата катастрофа и двойната смърт вчера обиколи за броени минути селата от Чеч. Кметът на община Сатовча Арбен Мименов веднага тръгна за гр. Перник, за да окаже помощ на двете почернени семейства.
Жителите на с. Боголин бяха потресени. Младежите от селото отказваха да повярват, че смъртта е застигнала едва на 19 години приятеля им Неджеми. Възрастните хора освен двете жертви оплакваха и майката и бащата, за които загубата на сина им е пагубна за целия им род. Фактът, че е бил зад волана, се очаква да нанесе неизлечима душевна рана на бащата.