За контакти,въпроси и мнения:
gdnews@fabrichno.com

петък, 11 декември 2009 г.

Развитието на приемната грижа в региона разискват в Гоце Делчев


Развитие на приемна грижа в регион Гоце Делчев” е темата на двудневен семинар, който стартира днес в южния град. Обучението на представители на заинтересовани институции за информиране на потенциални приемни семейства е част от работната програма на Дирекция социално подпомагане Гоце Делчев, Отдел "Закрила на детето"

Представители на социални домове, домове за деца, лишени от родителски грижи педагогически институции в Неврокопско са поканените да участват в открития днес двудневен обучителен семинар. Целта на обучението е организиране и провеждане на комуникационна кампания за популяризиране на приемните семейства за деца, временно или трайно лишени от родителски грижи.

Приемните семейства, въпреки че не са осиновители, получават семейни добавки между 165 и 225 лв., в зависимост от възрастта на детето и специфичните му нужди. Друг вариант на приемна грижа е професионалните приемни родители. Те получават залата с трудов договор, който се подписва само с единия от родителите, научиха обучаваните.

За да проведат обучението община Гоце Делчев е поканила експерт-лекторите Инна Бранева и Ваня Стратиев. Обучението се провежда по програма на местната Дирекция „Социално подпомагане”, Отдел "Закрила на детето".