За контакти,въпроси и мнения:
gdnews@fabrichno.com

събота, 23 януари 2010 г.

Гърците пак блокираха ГКПП - Кулата


Гръцките фермери отново блокираха Кулата около 3 часа след срещата им с премиера Бойко Борисов, след която пункта беше отпушен, съобщи bTV. Протестиращите са провели заседание, на което е взето решение режимът да бъде по-либерален и да уточнят часове за пропускане на всички автомобили.

Припомняме, че днес Борисов кацна с хеликоптер на ГКПП – Кулата, за да разговаря със стачкуващите гръцки земеделци. Срещата бе по искане на протестиращите и стана от българската страна на границата.

„Ето ме, нали искахте да се срещнете с мене”, посрещна Борисов стачниците.

В хода на разговора премиерът увери, че действията на България не са насочени срещу гръцкото правителство, а просто защитаваме интересите си. "Моля ви от името на България да не ни причинявате това, което ни се случва в момента, защото по никакъв начин не го заслужаваме", каза премиерът.
Той изяви увереност двата народа да работят добре и развитието в земеделието да е в посока, която да удовлетворява всички.

Отначало гърците обещаха да се съберат и да обсъдят проблема, но в края на разговора стана ясно, че веднага ще започват да пускат тежкотоварните автомобили.
„Надявам се и чакам”, бе категоричният отговор на Борисов. Премиерът поиска от стачниците да пропуснат задължително тази нощ автомобилите, тъй като се очакват изключително ниски температури.

Пет минути след края на срещата стачниците отпушиха границата и леките автомобили и тирове започнаха да преминават безпрепятствено.

Така бе до около 20.30 ч., след което ГКПП – Кулата отново бе затворен за тежкотоварни автомобили.